Print en Inkstation

Print en Inkstation Vianen

‘Verschil printen en drukken steeds kleiner’

Ondanks of misschien wel dankzij de opmars van internet en de smartphone blijft er een grote behoefte aan print- en drukwerk. Print en Inkstation aan de Voorstraat in Vianen voorziet op dat gebied nog steeds in een grote behoefte.

Het bedrijf houdt zich bezig met printen, drukken, kopiëren, plotten, inbinden en het afdrukken van foto’s. “We familiedrukwerk, liturgieën, verenigingsboekjes, flyers, boeken, posters tot A-0+ formaat en roll-up banners. En we zijn specialist op het gebied van het professioneel navullen van inktcartridges en toners”, zegt Gert-Jan den Hartog, die het bedrijf samen runt met Eric Dahler.

Hoogwaardige kwaliteit

“Of klanten nu komen voor één kopietje of voor een drukwerkopdracht, wij zijn van alle markten thuis”, zegt Gert-Jan. “De Ricoh machine die wij hebben staan levert hoogwaardige kwaliteit. Papierdiktes tot en met 300 gram kunnen we probleemloos aan. We kunnen aan de printmachine andere machines koppelen, waarmee het geprinte materiaal gelijk wordt geperforeerd, geniet of gevouwen tot een magazine.”

Print en Inkstation is ook gespecialiseerd in het inbinden van verslagen, rapporten, werkstukken en andere documenten.  “Het inbinden kan met bijvoorbeeld met een ringetje, maar ook met een harde kaft voor een wat professionele uitstraling.  En dat voor verrassend lage prijzen.”

Ook voor het lamineren of plastificeren voor het lang mooi en schoonhouden van documenten is de klant bij Print en Inkstation aan het goede adres.

Familiedrukwerk

Eric: “Wij verzorgen ook geboorte-, trouw-, rouw- en andere gelegenheidskaarten. Wij hebben een aantal boeken op voorraad, om lekker thuis uit te zoeken. Ook is het mogelijk om een eigen ontwerp aan te leveren.”

Ook het printen en bedrukken van grootformaten, op alle materialen en soorten fotopapier en canvassen (foto op linnen) is mogelijk. “Onlangs hebben we een geavanceerde plotter van Epson aangeschaft. Die wordt gevoed door liefst negen kleurpatronen.”

Navullen

Print en Inkstation Vianen is al jarenlang gespecialiseerd in het navullen van inktcartridges en toners.  Eric: “Wij gebruiken inkt en tonerpoeder die dichtbij het origineel komen, en voor bijna elk printertype bijpassend zijn. Het is goed voor het milieu en je bent de helft kwijt van de kosten van een nieuwe inktcartridge. Voor mensen die regelmatig moeten printen is het heel interessant.”

Toch kennen velen de mogelijkheden nog niet, ervaart Gert-Jan. “Soms zijn ze huiverig. Ze denken dat ze risico lopen. Maar dat is een misverstand. Want het risico nemen wij. Wanneer een inktcartridge na het vullen niet functioneert, dan verrekenen wij de prijs van de hervulling, bij aankoop van een originele of compatible inktcartridge. Bij Inkstation is er altijd een oplossing.”

UPS Access Point

Print en Inkstation is sinds kort een officieel UPS Access Point (voorheen Kiala). Gert-Jan: “Het is een makkelijke manier voor het afgeven en ophalen van pakketten. En het biedt nog een voordeel, namelijk dat de klanten die binnenlopen gelijk kennis kunnen maken met ons groot scala aan mogelijkheden.”

Print en Inkstation

Voorstraat 21

Vianen

T: 0347-343364

E: info@inkstationvianen.nl